PROFESOR T. COLIN CAMPBELL, SVĚTOVÝ EXPERT NA ZDRAVÍ A VÝŽIVU PŘIJEL DO ČESKÉ REPUBLIKY

Přednáška se konala na Univerzitě Karlově v Praze 4. 6. 2016

PROFESOR T. COLIN CAMPBELL, SVĚTOVÝ EXPERT NA ZDRAVÍ A VÝŽIVU PŘIJEL DO ČESKÉ REPUBLIKY

Informace o tom, že naše snídaně, oběd a večeře ovlivňují náš zdravotní stav, jsme v posledních letech slyšeli už asi všichni. Rady na toto téma si ale většinou odporují, jednou je to či ono zdravé, podruhé nám právě toto škodí. Cílem reklamy na potraviny je spíše prodat zboží než zlepšit zdraví lidí. Čemu tedy máme věřit a proč?

Pokud je odpověď na tuto otázku pro Vás důležitá, ať už z důvodu zájmu o zdraví nebo řešení vážné nemoci v rodině, nabízíme vám pozvánku na přednášku profesora Campbella, autora světoznámé Čínské studie:

„Výživa má pro lidské zdraví daleko větší význam, než se stále mnozí domnívají. Dnes dokážeme místo léků a operací jen díky stravě odvrátit i pokročilé stadium srdečně-cévních onemocnění. Kromě toho také dokážeme odvrátit cukrovku a jiná onemocnění. Snížit hladinu cholesterolu jen prostřednictvím toho, co konzumujeme, je mnohem účinnější a bezpečnější než brát léky. Používání správné výživy jako medicíny mnohdy přináší pozitivní změny již během 1 až 2 týdnů.“

Je velmi smutné, že oficiální výživová doporučení jsou taková, že lidé, kteří je dodržují, velmi často onemocní civilizačními nemocemi – rakovina, diabetes, obezita, infarkt myokardu, mozková mrtvice si denně vyžádají mnoho zbytečných obětí. Snížit riziko těchto nemocí lze změnou stravy.

To je základní informace, jasné poselství naděje a výzva knihy Čínská studie prof. T. Colina Campbella, autora více než 350 vědeckých článků uveřejněných v prestižních vědeckých časopisech, která rozptyluje velké množství mýtů a dezinformací o výživě. V USA byla vyhlášena knihou roku. Její význam dokládá i to, že bývalý nejmocnější muž planety prezident Bill Clinton si podle jejích zásad úspěšně vyléčil své zdravotní problémy, když mu před tím zásadně nepomohla asi špičková lékařská péče.